Om HWAM

Fra drøm til virkelighed

Historien om HWAM er historien om en mand, der gennem hårdt arbejde, gå-på-mod og med dygtige medarbejdere forvandlede sin store drøm til virkelighed.

I 1973 tog Vagn Hvam Pedersen beslutningen om at starte sin egen virksomhed, fordi han følte sig begrænset i sit daværende arbejde. Med en uddannelse som smed havde han i en årrække arbejdet med ventilation og andre opgaver indenfor smedebranchen, men han følte, at tiden var kommet til at forme tilværelsen med egne hænder.

På Sønder Skovvej i Hørning købte Vagn den industrigrund, der skulle vise sig at blive springbrættet for HWAM. Det var her Vagns få år som selvstændig indenfor ventilation og montering, blev til mange år som brændeovnsproducent. Tilfældet ville, at Vagn fik kontakt til arkitekt og møbelsnedker Anders Fasterholt, og det viste sig, at de to havde en stor fælles interesse: nemlig brændeovne. Hermed fandt Vagn det samarbejde og produkt, der skulle forme virksomheden fremover. Først under navnet ABC Pejse Industri A/S og senere HWAM A/S.

I 2009 trådte Vagn i baggrunden og overgik til posten som formand i HWAMs bestyrelse. Sønnerne Stefan Hvam Pedersen og Torsten Hvam Sølund overtog som henholdsvis administrerende direktør og teknisk chef. Begge er vokset op i tæt tilknytning til virksomhedens drift og udvikling, og det var for alle parter et naturligt valg, at den videre drift skulle overgå til sønnerne.

I 2019 indgår HWAM A/S partnerskab på ejersiden med Aymeric de Galembert, som er administrerende direktør ved franske SEGUIN Group, og udvider således produktporteføljen betydeligt. HWAM A/S forbliver under dansk ledelse, og drives i det daglige af Stefan Hvam Pedersen, som administrerende direktør. HWAM har i dag et forhandlernetværk, der dækker hele Europa, Skandinavien og UK. Desuden handles der med importører i en lang række lande som Finland, Belgien, Italien, Frankrig, Spanien, Litauen, Rusland, Grækenland, Japan, Sydkorea og Sydafrika.

Innovativ gennem 45 år

HWAM har gennem de sidste 45 år skrevet vigtige kapitler i brændeovnshistorien og har brændt for at finde nye og bedre varmeløsninger.
nedenfor kan du læse om en række initiativer og nyskabelser fra HWAMs side, der giver et indtryk af en innovativ og fremtidsorienteret virksomhed, som inden for branchen har sat nye, høje standarder. Klik på det årstal, du ønsker at vide mere om, og begivenheden kommer frem.
2020 - Lancering af Piazetta pille- og hybridovne
I samarbejde med italienske PIAZZETTI lancerer HWAM hybrid- og pilleovne på det danske marked.Piazzetta er en italiensk producent af brænde-, gas- pille- og hybridovne grundlagt for 60 år siden.
HWAM repræsenterer Piazzetta i Danmark på samme måde, som SEGUIN med stor succes i årevis har gjort i Frankrig.
Samarbejdet mellem HWAM og Piazzetta startede helt tilbage i 1990’erne, hvor Piazzetta producerede kakkelbeklædninger til flere HWAM ovne, der dengang blev markedsført under brandet ”ABC Pejse”.
Læs mere om HWAM & Piazzetta her.
2019 - Franske SEGUIN Group og danske HWAM A/S går sammen
Franske SEGUIN Group og danske HWAM A/S har besluttet at gå sammen og forstærke synergien i de to selskabers samarbejde. SEGUIN overtager 75% af aktierne mens administrerende direktør Stefan Hvam Pedersen sætter sig på 25%.
SEGUIN og HWAM A/S har arbejdet tæt sammen de seneste 15 år, hvor SEGUIN har opbygget salget af HWAM´s brændeovne og pejseindsatse på det franske marked.
2019 - HWAM I 40/55 bliver som den første indsats med HWAM® SmartControl™ lanceret på markedet
I 2019 blev den flotte HWAM I 40/55 designet af Henrik Sørig Thomsen og Tobias Jacobsen lanceret med HWAM® Autopilot™. Med det store brændkammer og mulighed for specialramme, blæsere og valgfri venstre- eller højrehængt låge blev den hurtigt en succes.
Varianten med HWAM® SmartControl™ byder selvfølgelig på de samme fordele – og herudover altså også den intelligente og elektroniske luftstyring HWAM® SmartControl™.
2016 - HWAM hædres med DI-pris
HWAM hædres med DI-pris for den intelligente elektroniske løsning HWAM® SmartControl™.
Bliv klogere på HWAM® SmartControl™ her.
2012 - Teknologien tænder op for brændeovnen
HWAM introducerer elektronisk styring af brændeovnen.
Med fjernbetjening til Autopilot IHS™ indstilles det ønskede temperaturniveau, og brændeovnen klarer resten, så der bliver fyret helt korrekt og efter individuelle behov. Teknikken i Autopilot IHS™ sikrer, at varmereguleringen i brændeovnen minder om den proces, som i forvejen sker i naturen. Afbrænding af træ er nemlig i sig selv en miljøvenlig varmekilde, da træer optager CO2, når de gror, og afgiver den igen, når træet rådner op i skoven eller bliver brændt i brændeovnen.
2009 - Generations- og navneskift
I foråret 2009 træder Vagn Hvam Pedersen af som administrerende direktør og firmaet oplever et generationsskifte - nu med Stefan Hvam Pedersen ved roret som administrerende direktør.
HWAM Heat Design AS skifter navn til HWAM A/S.
2005 - Endnu en designkonkurrence
I 2005 udskrev HWAM endnu en designkonkurrence. Vinderne blev møbeldesignerne Christina Strand og Niels Hvass, der satte en ny dagsorden for produktdesign med produkterne HWAM 3310, HWAM 3320 og HWAM 4410.
Læs mere om designerne her.
2003 - ISO certificering
I december 2003 modtog HWAM, som den eneste brændeovnsproducent, 4 ISO certifikater inden for kvalitet, miljø og arbejdsmiljø.
2001 - Samarbejde med designerne Sørig & Jacobsen.
I 2001 indgår HWAM et samarbejde med designerne Sørig & Jacobsen. Designerduoen har designet brændeovnene Figaro, Carmen, Othello og senere indbygningsovnen med buet front I 20/80 samt 3600-serien.
Læs mere om designerne her.
2000 - ABC Pejse skifter navn til HWAM Heat Design A/S
I 2000 skifter ABC Pejse navn til HWAM Heat Design A/S
1998 - Designkonkurrence
I forbindelse med HWAMs 25-års jubilæum i 1998 blev der afholdt en designkonkurrence i samarbejde med Dansk Design Center i København. Fire anerkendte designere kom med deres bud på en moderne og funktionel brændeovn. Vinderbrændeovnen, WALL, blev designet af Aarhus Arkitekterne & SMT design ved arkitekt Mogens Kristensen og designer Torben Madsen.
1995 - Fedtsten
I 1995 begyndte HWAM at anvende fedtsten fra Tulikivi i Finland. Fedtsten er en helt speciel granittype med et meget stort indhold af talkum. Det bruges som beklædning af brændeovnene på samme måde som kaklerne. Fedtsten bruges ikke blot til udsmykning af brændeovnen men også til lagring af varme.
Læs mere og varmelagring her.
1993 - Skamol
I begyndelsen af 1990'erne lancerede Skamol A/S et nyt, højtydende isoleringsmateriale - vermiculit - som kunne bruges til at forbedre forbrændingen. Den eneste ulempe var dets udseende, da det mindede meget om en spånplade. Da vi indså, at formen ikke spillede en rolle i produktionen, skabte vi en ny, der svarede til vores forestillinger. Dette viste sig at være en succes for begge virksomheder.
Et tidligere bestyrelsesmedlem i Skamol A/S fortalte os senere, at hvis ikke det havde været for HWAM, så ville de aldrig selv have set produktets fulde potentiale.
1988 - Hædersmedalje og patent
I 1988 fik Vagn Hvam Pedersen på vegne af virksomheden overrakt Kong Frederik IXs hædersmedalje for fortjenstfuld indsats for dansk eksport af H.K.H. Prins Henrik.
"Jeg er meget beæret over at have modtaget denne hædersmedalje, erindrer den stolte stifter af HWAM, Vagn Hvam Pedersen." "Det var en stor dag og et vigtigt kapitel for virksomheden."
1988 var også året hvor automatikken blev patenteret.
1985 - Automatisk styring af lufttilførslen
I anden halvdel af 1980´erne blev det aktuelt med sikkerheds- og miljøgodkendelse af brændeovne. Det blev årsagen til, at vi hos HWAM udviklede et system som kunne styre lufttilførslen automatisk, sådan at det ville blive nemmere for forbrugeren at få en renere forbrænding.
I dag kaldes dette system for HWAM® Autopilot™. Læs mere om HWAM® Autopilot™ her
1984 - DAPO stiftes
Vagn Hvam Pedersen tager initiativet til at stifte brancheforeningen DAPO: Danske Producenter af Pejse og Brændeovne, som i dag udgøres af 14 brændeovnsproducenter.
Læs mere om DAPO på deres hjemmeside. <
1981 - Udviklingen af glas i lågerne
Hos HWAM fandt vi frem til et keramisk glas, som man var begyndt at anvende som komfurplader. Det var 5 gange så dyrt end konkurrenternes løsning, men vi besluttede alligevel, at hvis HWAM skulle have glas i lågerne, skulle det være det bedste som fandtes. Det gjorde imidlertid lågen så tæt, at glasset sodede til på indvendig side.
Vi udviklede derfor, igen som de første på markedet, metoden til at sende luft ind langs indvendig side af glaslågen. Frem til i dag er HWAMs ”rudeskyl” markedets bedste.
Læs mere om rudeskyl her
1981 - Indbygningsovne
I 1981 producerede vi hos HWAM den første standardkassette til indbygning i en bestående, muret pejs, og med løse paneler til afdækning af pejseåbningen. Det blev en kæmpe succes, som vi havde svært ved at følge op på og to år senere var der mindst 50 kopiprodukter på markedet.
Se vores udvalg af pejseindsatse her
1980 - Eksporteventyret starter
Eksporteventyr startede i 1980, hvor Vagn Hvam Pedersen drog ud over landets grænser for at præsentere HWAM brændeovne til potentielle kunder i udlandet. Det blev en succes og mange brændte varm på det stilrene design. Allerede 3 år efter gik 2/3 af omsætningen til eksport.
1976 - Den første brændeovn
I 1976 fandt Vagn Hvam Pedersen og møbelarkitekt Anders C. Fasterholdt sammen om at designe og konstruere en brændeovn. De gav den et nyt design og en funktionalitet der ikke tidligere var set på markedet.
HWAM (dengang ABC Pejse) bad Teknologisk Institut om at afprøve den. Det havde man ikke tidligere prøvet, men med udstyr og metode som var kendt fra kedelbranchen blev den første brændeovn testet for holdbarhed, sikkerhed og effektivitet.

Vores værdigrundlag

Til vores værdigrundlag er knyttet nogle værdiord, som er med til at definere vores identitet både internt og eksternt. Værdiordene fortæller om de egenskaber, vi knytter til virksomheden, og er samtidig en fælles referenceramme, der udtrykker adfærden i virksomheden. I HWAM kigger vi fremad. Vi skaber nyheder, og vi gør det under hensyntagen til miljøet og med fokus på forbrugerne. Vi lever os ind i det vi arbejder med – det er omdrejningspunktet for hele vores forretning. Og vi gør det i fællesskab, vi er åbne omkring det vi gør, og vi gør det med plads til os alle.

Vision
Vi ønsker, igennem et loyalt netværk af forhandlere, at tilbyde markedet de bedste brændeovne, pejseindsatse, pilleovne og hybridovne med intelligent teknologi i et tidløst design.

Mission
Vi vil udvikle, producere, distribuere og markedsføre produkter med unikt design, funktion og teknologi og således opfylde en kvalitetsbevidst målgruppes behov.

Værdier
  • • Vi er loyale
  • • Vi er ansvarlige
  • • Vi er troværdige
  • • Vi er respektfulde

Made in Denmark

Brændeovne fra HWAM A/S er lysende eksempler på klassiske danske produkter. Dansk design, dansk kreativitet og dansk håndværk.

HWAMs ovne er designet af anerkendte danske arkitekter og møbeldesignere. De har sørget for, at vores produkter har de rigtige proportioner og er en sand fryd for øjet. Udtrykket er enkelt, elegant og tidløst, og ovnene passer harmonisk ind i klassiske såvel som moderne hjem. I tæt samarbejde med designerne har HWAM A/S udviklet unikke, smukke detaljer, der gør, at HWAMs ovne er i særklasse.

HWAMs ovne er fremstillet i Danmark, da vi ikke går på kompromis med kvaliteten. Med HWAMs 40 års erfaring i ryggen designer og forbereder danske ingeniører produkterne til fremstillingsprocessen. Alle væsentlige komponenter fremstilles på et højteknologisk produktionsanlæg i Hørning, Danmark. Produkterne samles manuelt og færdiggøres, inden de pakkes og sendes til kunder, som får 5 års garanti på deres nye HWAM-ovne.

Dansk design, dansk kreativitet og dansk håndværk. 100 % dansk!