Hwam
HWAM & SEGUIN

Fra drøm til virkelighed

Historien om HWAM er historien om en mand, der gennem hårdt arbejde, gå-på-mod og med dygtige medarbejdere forvandlede sin store drøm til virkelighed.

 

I 1973 tog Vagn Hvam Pedersen beslutningen om at starte sin egen virksomhed, fordi han følte sig begrænset i sit daværende arbejde. Med en uddannelse som smed havde han i en årrække arbejdet med ventilation og andre opgaver indenfor smedebranchen, men han følte, at tiden var kommet til at forme tilværelsen med egne hænder.

På Sønder Skovvej i Hørning købte Vagn den industrigrund, der skulle vise sig at blive springbrættet for HWAM. Det var her Vagns få år som selvstændig indenfor ventilation og montering, blev til mange år som brændeovnsproducent. Tilfældet ville, at Vagn fik kontakt til arkitekt og møbelsnedker Anders Fasterholt, og det viste sig, at de to havde en stor fælles interesse: nemlig brændeovne. Hermed fandt Vagn det samarbejde og produkt, der skulle forme virksomheden fremover. Først under navnet ABC Pejse Industri A/S og senere HWAM A/S.

 

I 2009 trådte Vagn i baggrunden og overgik til posten som formand i HWAMs bestyrelse. Sønnerne Stefan Hvam Pedersen og Torsten Hvam Sølund overtog som henholdsvis administrerende direktør og teknisk chef. Begge er vokset op i tæt tilknytning til virksomhedens drift og udvikling, og det var for alle parter et naturligt valg, at den videre drift skulle overgå til sønnerne.

 

I 2019 indgår HWAM A/S partnerskab på ejersiden med Aymeric de Galembert, som er administrerende direktør ved franske SEGUIN Group, og udvider således produktporteføljen betydeligt. HWAM A/S forbliver under dansk ledelse, og drives i det daglige af Stefan Hvam Pedersen, som administrerende direktør. HWAM har i dag et forhandlernetværk, der dækker hele Europa, Skandinavien og UK. Desuden handles der med importører i en lang række lande som Finland, Belgien, Italien, Frankrig, Spanien, Litauen, Rusland, Grækenland, Japan, Sydkorea og Sydafrika.

 

 

 

 

 

HWAM ABC 1

Innovativ gennem 50 år

HWAM har gennem de sidste 50 år skrevet vigtige kapitler i brændeovnshistorien og har brændt for at finde nye og bedre varmeløsninger.


Nedenfor kan du læse om en række initiativer og nyskabelser fra HWAMs side, der giver et indtryk af en innovativ og fremtidsorienteret virksomhed, som inden for branchen har sat nye, høje standarder. Klik på det årstal, du ønsker at vide mere om, og begivenheden kommer frem.