HWAM Fordele

Mange af fordelene ved en brændeovn fra HWAM er unikke HWAM egenskaber, som er udviklet af designere som hele tide sætter sig nye mål indenfor brugervenlighed, design og ydelse.HWAM® Autopilot™

En brændeovn med HWAM® Autopilot™ sørger for en god forbrænding – til gavn for både miljøet og brændebudgettet – helt uden manuel regulering af lufttilførslen.


Ved hjælp af en bimetalfjeder reguleres lufttilførslen til brændkammeret automatisk, så du får mest mulig varme ud af dit brænde. Bimetalfjederen udvider eller trækker sig sammen, alt efter temperaturen i brændkammeret – og derved reguleres der for spjæld, så der kommer den rette mængde luft ind til bålet.


Alle HWAM brændeovne er udstyret med HWAM® Autopilot™ som standard.

HWAM® SmartControl™

Med den elektroniske luftregulering HWAM® SmartControl™ får du komfort, et grønnere miljø og ikke mindst en brændeovn, der luner på budgettet.

Men ikke nok med det, du får en brændeovn, der næsten er klogere end du selv er.

Med vores smarte app HWAM® SmartControl™ som kan downloades til din mobil eller tablet, indstiller du ønsket niveau for rumtemperaturen – og app’en giver dig besked, når det er tid til at fyre op igen.

Du skal derfor selv blot tænde op og lukke lågen, men derefter klarer systemet resten for dig, så du kan slappe af og nyde flammerne og den behagelige varme.

Varmelagring

En brændeovn med varmelagring giver muligheden for at nyde brændeovnens varme i op til 14 timer efter sidste indfyring.

Konvektionsvarme og varmelagring samlet i ét

Hele HWAM 3500-serien, HWAM 3650 og HWAM 3660 samt hele HWAM 7100-serien er konstrueret med et varmemagasin, hvor varmelagringen kan foregå.

Oplagring af varme er et fænomen kendt fra de store masseovne, hvor varmen opbevares i de sten, der omgiver brændkammeret.

Ved varmelagring i en brændeovn kombineres brændeovnens evne til hurtigt og behageligt at fordele konvektionsvarmen med masseovnens evne til at oplagre varme.

Sådan fungerer varmelagringen

Varmemagasinet kan fyldes med en stor mængde natursten, som har en særlig evne til at lagre varmen fra brændeovnen og langsomt afgive varme til rummet, også længe efter at ilden er gået ud.

Mens der fyres i brændeovnen opvarmes naturstenen i varme-magasinet. Når ilden i brændkammeret er gået ud, fortsætter fedtstenen med at afgive sin opsparede varme. Herved opnår man en kontinuerlig og behagelig varmetilførsel til rummet også længe efter ilden er gået ud.

Testmålinger har vist, at fedtstenene i det lille varme-magasin holder sig varme i op til 10 timer og i det store varmemagasin i op til 14 timer efter sidste indfyring.

Reguleringshåndtag til konvektionsluft

Som en ekstra detalje er HWAM 3500 og HWAM 7100-serien samt HWAM 3650 og HWAM 3660 udstyret med et reguleringshåndtag, som åbner eller lukker for konvektionsluft til varmemagsinet. Med lukket konvektionsspjæld holder varmemagasinet længst muligt på den oplagrede varme i naturstenene, mens varmen fordeles hurtigst muligt i rummet når konvektionsspjældet åbnes.

Materialer

Hos HWAM anvender vi både pladejern og støbejern til fremstillingen af vores brændeovne.

Dette gør mulighederne mange for at lave et flot design; og et flot design er netop noget af det, vi hos HWAM vægter højt.

Stål og støbejern har hver deres gode egenskaber som til sammen gør det muligt at fremstille en god, funktionel brændeovn i et flot design.

Støbejern har en god formstabilitet og dets evne til at lede varme er stor. Smeltepunktet for stål er 1600°C, mens det for støbejern er på 1200°C.

Friskluftsystem

Uden ilt, ingen ild. Det er såre simpelt. En konstant luftstrøm til brændeovnen en nødvendighed, for at du opnår en ren og effektiv forbrænding i din brændeovn.

Krav til brændeovnene i moderne huse

Moderne huse skal være både energieffektive og miljø-venlige og er som konsekvens meget tætte. Fornuftigt ja, men det kan være et problem, hvis brændeovnen skal have tilstrækkeligt med luft, hvilket er vigtigt, for at ilden kan få ordentlig fat.

Løsning til brændeovne i moderne huse

Løsningen er et forbrændingsluftsystem, der sikrer en konstant tilførsel af luft til brændeovnen. Med et HWAM forbrændingsluftsystem skabes et kredsløb, der næsten er fuldstændig tæt.

Sådan fungerer friskluftsystemet

Den luft, som bålet i brændeovnen har brug for, suges ind i brændeovnen via røret gennem muren ud til det fri. Når bålet brænder, fortsætter luftstrømmen videre op gennem skorstenen, og dermed er kredsløbet sluttet.

Fordelen er, at brændeovnen ikke ”stjæler” sin egen varme luft for at holde gang i flammerne. På den måde undgår du unødigt varmetab og får en mere energieffektiv brændeovn. Systemet består af en kassette, som indkapsler brændeovnens autopilot-system, samt den nødvendige rørføring til grundinstallationen.

Installation af friskluftsystem

Systemet kan installeres på mange forskellige måder. Huse med en kælder kan lade røret gå igennem gulvet og via kælderen ud i det fri. Men naturligvis er den letteste metode at lade røret gå gennem den ydermur, hvorved brændeovnen er placeret. Og skal du bygge nyt eller renovere, anbefaler HWAM, at du allerede i den indledende fase indarbejder et rørsystem, der sikrer nok ekstern luft til forbrændingen i din nye brændeovn.

Yderligere information om mulighederne kan du naturligvis få hos din HWAM-forhandler.

Konvektion

Konvektionsovne giver et behageligt indeklima og en ensartet temperatur i hele rummet.

Alle HWAM brændeovne er konvektionsovne. Det vil sige at brændeovnen meget hurtigt giver varme fra sig efter optændingen. Varmen flyttes ved en naturlig luftstrøm og ikke ved varmeståling. Resultatet er et behageligt indeklima og en ensartet temperatur i hele rummet.

En anden fordel er, at yderkappen på brændeovnen ikke bliver særligt varm. Der kan således møbleres i ganske kort afstand til brændeovnen.

Rudeskyl

Rudeskyllet på en HWAM brændeovn giver muligheden for at få frit indblik til brændeovnens dansende flammer.

Levende ild er både fascinerende og skaber ro. Hertil kommer at synet af flammer er smukt i alle faserne; lige fra optændningen til glødefasen. Det er derfor vigtigt at ruden på en HWAM brændeovn ikke soder til under forbrændingen.

HWAM har udviklet en teknik, der sørger for, at glasruden hele tiden tilføres opvarmet luft fra tre sider for at modvirke at ruden sodes til.

Alle HWAM brændeovne har rudeskyl.

Komfort

En HWAM brændeovn er udviklet med det formål at opnå en god komfort i hele brændeovnens levetid.

Komfort på en HWAM brændeovn betyder, at du som ejer af en brændeovn opnår følgende:

 • En brændeovn, som er let at tænde op i.
 • En brændeovn, hvor du ikke skal bruge tid på indstilling af lufttilførsel.
 • En brændeovn, der indstilles automatisk til den optimale, miljørigtige forbrændning
 • En brændeovn, der sørger for en jævn varme i hele forbrændningsperioden.
 • En brændeovn med en god brændselsøkonomi.

... Alt sammen takket være HWAM® Autopilot™ og HWAM® SmartControl™. Desuden er en HWAM brændeovn:

 • En brændeovn, der kræver minimal vedligeholdelse.
 • En brændeovn, der ikke giver lugtgener.
 • En brændeovn, der er meget rengøringsvenlig.

Unikt lukkesystem

Brændeovne med unikt lukkesystem gør betjeningen af brændeovnen enkel.

Takket være det unikke lukkesystem sikres en tætsluttende låge samt en enkel og nem betjening. 
Træk blot let i håndtaget for at åbne. Når lågen lukkes, griber lukkekrogen fat og trækker lågen til.

Lukkesystemet er at finde på alle modeller i serierne:

 • HWAM 2600
 • HWAM 3100
 • HWAM 3400
 • HWAM 3500
 • HWAM 3600
 • HWAM 4500
 • HWAM 4600
 • HWAM 5530
 • HWAM 7100
 • HWAM I 30/65
 • HWAM I 30/55s
 • HWAM I 40/55

HWAM - en unik brændeovn

 • Alle HWAM® brændeovne er af høj kvalitet og bliver produceret i Danmark efter internationale krav og standarder.
 • Alle HWAM® brændeovne har 5 års fabriksgaranti og 2 års garanti på sliddele, HWAM® Autopilot™ og HWAM® SmartControl™
 • Alle HWAM® brændeovne er designet af anerkendte danske og internationale designere med respekt for stolte designtraditioner. Læs mere om vores designere her.
 • En HWAM® brændeovn er udviklet for at optimere dit varmeforbrug, så du samtidigt opnår en god komfort, når du anvender brændeovnen.
 • Alle HWAM® brændeovne leveres som standard med HWAM® Autopilot™, med mindre du tilkøber den intelligente HWAM® SmartControl™.
 • HWAM® Autopilot™ giver dig god komfort ved automatisk at regulere lufttilførslen i din brændeovn, så du opnår en forbedret forbrænding.
 • Med HWAM® SmartControl™ får du en intelligent brændeovn, der styres via din smartphone, sikrer optimal forbrænding og giver besked, når det er tid til at lægge mere brænde på. Indstil ønsket temperatur på appen (IHS Smart Control”) og nyd friheden.
Du får følgende:
 • En brændeovn, som er let at tænde op i. Vi anbefaler top-down optænding for at opnå den mest miljørigtige optænding.
 • En brændeovn, hvor du slipper for at bruge tid på indstilling af lufttilførsel takket være den smarte HWAM® Autopilot™ eller den intelligente HWAM® SmartControl™.
 • En brændeovn, der indstilles automatisk til den mest optimale og mest miljørigtige forbrænding takket være den smarte HWAM® Autopilot™ eller den intelligente HWAM® SmartControl™.
 • En brændeovn, der sørger for en jævn varme i hele forbrændingsperioden.
 • En brændeovn med en god brændselsøkonomi.
 • En brændeovn, der kræver minimal vedligeholdelse.
 • En brændeovn, der ikke giver lugtgener.
 • En brændeovn, der er meget rengøringsvenlig.
 • Det er muligt at få HWAM® SmartControl™ på de fleste HWAM® brændeovne.