Sørig & Jacobsen

I 2001 indgik HWAM samarbejdet med designer-duoen Sørig & Jacobsen. Samarbejdet har siden da resulteret i mange smukke brændeovne fra HWAM.

Varm, venlig og favnende var nøgleordene, da de to industrielle designere Henrik Sørig Thomsen og Tobias Jacobsen gik i gang med at designe den første brændeovn for HWAM. I år 2001 så vi så brændeovnene Figaro, Carmen, Othello og senere indbygningsovnen med buet front I 20/80 samt 3600-serien. Den seneste model fra designer-duoen er den hidtil mindste brændeovn i HWAMs historie: HWAM 2600-serien.

”For at gøre designprocessen mere frugtbar og spændende har vi valgt at arbejde sammen om projekter. Når vi mødes opstår der en slags kreativ energi. Vi bliver inspireret af hinanden”, fortæller Henrik Sørig Thomsen. Henrik Sørig Thomsen har en snedker baggrund og Tobias Jacobsen er guldsmed. Deres uddannelse på Danmarks Design Skole kombinerer det håndværksmæssige med det kreative.

Under udviklingen af et HWAM produkt taler vi meget om det grafiske og det skulpturelle udtryk. Der er mange linjer og funktioner, der skal formgives og danne en fælles struktur. Det er vigtigt at vores form også har en smuk bagside. Vi prøver at give brændeovnen karakter af et møbel. Der skal være en finish på produktet, som man kender fra nogle af de største møbelklassikere.

Godt design er altid resultatet af en god dialog og en spændende skabelsesproces. For de to designere betyder det, at der både skal være plads til at tænke på kundens behov og til at fordybe sig i tekniske detaljer.

I deres konstante arbejde på at forbedre brugerens oplevelser af form og funktion, er de både inspireret af B&O, IKEA og de store danske designere, som f.eks. Arne Jacobsen.

Henrik Sørig Thomsen designstudio (Århus) og Tobias Jacobsen Design (København) samarbejder på projekter inden for produktdesign og har i fællesskab dannet firmaet Sørig & Jacobsen A/S.

Henrik Sørig Thomsen og Tobias Jacobsen har bl.a. designet produkter og møbler til interiør og eksteriør, desuden elektroniske produkter, så som Beocom telefonen til B&O.

www.soerig-design.dk
www.tobiasjacobsen.dk

Tekniske specifikationer
Produktfordele
Måltegning
Manualer & Downloads

Måltegning