Friskluftsystem

Uden ilt, ingen ild. Det er såre simpelt. En konstant luftstrøm til brændeovnen en nødvendighed, for at du opnår en ren og effektiv forbrænding i din brændeovn.

Krav til brændeovnene i moderne huse
Moderne huse skal være både energieffektive og miljø-venlige og er som konsekvens meget tætte. Fornuftigt ja, men det kan være et problem, hvis brændeovnen skal have tilstrækkeligt med luft, hvilket er vigtigt, for at ilden kan få ordentlig fat.

Løsning til brændeovne i moderne huse
Løsningen er et forbrændingsluftsystem, der sikrer en konstant tilførsel af luft til brændeovnen. Med et HWAM eller WIKING forbrændingsluftsystem skabes et kredsløb, der næsten er fuldstændig tæt.

Sådan fungerer friskluftsystemet
Den luft, som bålet i brændeovnen har brug for, suges ind i brændeovnen via røret gennem muren ud til det fri. Når bålet brænder, fortsætter luftstrømmen videre op gennem skorstenen, og dermed er kredsløbet sluttet.

Fordelen er, at brændeovnen ikke ”stjæler” sin egen varme luft for at holde gang i flammerne. På den måde undgår du unødigt varmetab og får en mere energieffektiv brændeovn. Systemet består af en kassette, som indkapsler brændeovnens autopilot-system, samt den nødvendige rørføring til grundinstallationen.

Installation af friskluftsystem
Systemet kan installeres på mange forskellige måder. Huse med en kælder kan lade røret gå igennem gulvet og via kælderen ud i det fri. Men naturligvis er den letteste metode at lade røret gå gennem den ydermur, hvorved brændeovnen er placeret. Og skal du bygge nyt eller renovere, anbefaler HWAM, at du allerede i den indledende fase indarbejder et rørsystem, der sikrer nok ekstern luft til forbrændingen i din nye brændeovn.

Yderligere information om mulighederne kan du naturligvis få hos din HWAM- eller WIKING-forhandler.