I 2005 indledte HWAM samarbejdet med møbeldesignerne Strand + Hvass om en helt ny og innovativ brændeovnsserie.

Klassisk dansk design og stil
Christina Strand og Niels Hvass er uddannet på Dansk Designskole og driver tegnestuen Strand + Hvass. Her har de siden 1998 først og fremmest tegnet møbler af høj kvalitet.

Strand + Hvass eksperimenterer med nye former og materialer med det formål at skabe enkle, funktionelle produkter, der er tilført en særlig idé. De skaber møbler med identitet og enkelthed, hvor materialernes karakter kommer til udtryk. Møblerne har et ungt, dynamisk og eksperimenterende design, der samtidigt signalerer klassisk dansk design og stil.

Den seneste HWAM brændeovnsserie med Strand + Hvass som designere, er indsatsovnene I 30/45, I 30/55 og I 30/65.

Prisværdigt design
Christina Strand & Niels Hvass har vundet flere designpriser

1996: "Designfondens design pris"
2002: "Et siddemøbel til Kronprins Frederik” med stolen ”Rex”.
2003: ”Le prix de l’esthétique” i Paris for stolen ”Menuet”.
2006: ”Red Dot Design Award" sammen med HWAM for brændeovnen HWAM 3320.
www.strand-hvass.dk

Herunder fortæller Christina Strand og Niels Hvass om sit samarbejde med HWAM om brændeovnsdesign:

Med brugeren i centrum
Alt vores design tager udgangspunkt i mennesket og dets omgivelser. Vi skaber møbler, lamper og nu også brændeovne med brugeren som udgangspunkt. Vores generelle målsætningen er at arbejde med de bedste danske producenter, for herved at skabe produkter af høj kvalitet og i et design, der holder og er til glæde i mange år.

HWAM passer rigtig godt ind i den målsætning, så vores fælles hensigt, om at skabe kvalitet, godt design og velfungerende produkter, er et godt udgangspunkt for vores samarbejde.

At arbejde med design kræver indsigt i brugerens virkelighed. Brugeren skal opleve at der er tænkt på ham eller hende, både når produktet erhverves og når det indgår i hverdagen.

Ro er luksus
I vores arbejde med udviklingen af HWAM 3320 og 4410 har udgangspunktet været den ro som et ildsted altid har skabt.

En af hjemmets funktioner er at samle familien, give rum til afslapning og hygge, at skabe ro i en ellers hektisk og kaotisk hverdag, tid og ro der i dag er en sjælden luksus.

Med minimalisme og enkle linieforløb, har vi skabt en brændeovnskollektion med et elegant og afklaret udtryk. Her er ingen overflødige detaljer der råber op, og netop ved ikke at være anmassende og lave unødig støj, passer brændeovnene ind i enhver indretning, i både moderne og ældre arkitektur. Brændeovnene kan derfor formidle ildens budskab, mane til ro og eftertanke, men også signalere stil og bevidsthed når der ikke er tændt op.

Nem i hverdagen
HWAM 3320 og HWAM 4410 er også kendetegnet ved, at de er lette at bruge i hverdagen. Brændeovnen åbnes ved at lade hæve/sænke lågen glide op foran ovnen, således at den varme låge ikke kommer ud i rummet og at der bliver fri plads foran brændeovnens åbning.

I samarbejde med HWAM, er der udviklet en speciel løftemekanisme, der giver en behagelig blød glidende bevægelse af lågen. Denne mekanisme sikrer også at lågen åbnes fra bunden, således at brændeovnens vakuum udnyttes til at holde støv og flyveaske inde i ovnen.

Da brændeovnene er udstyret med HWAM’s forbrændings automatik, der sikrer den optimale og reneste forbrænding, er betjeningsgrebene skjult bag ovnens front, hvilket understreger både det minimalistiske udtryk og den meget enkle betjening af ovnen.

HWAM 3310 og 3320 er forsynet med askebeholder og askeudtag i stedet for askeskuffe. Det betyder, at rengøring kan ske i et hermetisk lukket system, således at der ikke kommer aske ud i rummet.

Individuel tilpasning
Alle brændeovnene kan enten hænge på væggen eller leveres med en sokkel i metal. HWAM 3310 og 3320 er, via soklen, forberedt til friskluft indtag. På vores tegnestue fortsætter udviklingen af kollektionen naturligvis, da det er vigtigt for os at vores kunder, både nu, senere og i fremtiden har gode oplevelser med vores produkter. Vi lever jo alle af tilfredse loyale kunder, der med glæde anbefaler vores produkter.

Vores samarbejde med HWAM har været meget inspirerende og intenst. Vi mener i samarbejde med HWAM at have skabt tre rigtig fine brændeovne og glæder os nu bare til at høre reaktionerne fra markedet.

www.strand-hvass.com