Adm. direktør hos HWAM, Stefan Hvam Pedersen, udtaler:

”Med HWAM® SmartControl™ kan man for første gang regulere temperaturniveau i rum med brændeovn direkte over telefon eller tablet. Brændeovnen bliver på den måde sidestillet med et varmeapparat, hvor det er nemt at regulere temperatur i rummet. Det er et markant skridt videre end alle eksisterende fjernbetjeningssystemer, hvor man bare følger forbrændingen og skal hen til ovnen for at forsøge at regulere, ” fortæller en stolt Stefan Hvam Pedersen, administrerende direktør i HWAM A/S.

”Den nye teknik giver brugeren en fantastisk komfort, fordi rummet hverken bliver for koldt eller for varmt. Heller ikke, hvis man lige har sin opmærksomhed i en god bog eller på en spændende fodboldkamp. Samtidig kan man glæde sig over at fyre på den mest miljøvenlige måde. Metoden gør, at man sparer op til 50 procent af sit brænde, fordi det udnyttes bedre. Det giver renere luft i både hus og kvarter, ” fortsætter han.

Styr varmen i din stue med din telefon eller tablet

Med HWAMs elektroniske luftregulering HWAM® SmartControl™ får du komfort, et grønnere miljø og ikke mindst en brændeovn, der luner på budgettet. Men ikke nok med det, du får en brændeovn, der næsten er klogere end du selv er.

Med vores smarte app ”HWAM® SmartControl™"som kan downloades til din mobil eller tablet, indstiller du ønsket niveau for rumtemperaturen – og app’en giver dig besked, når det er tid til at fyre op igen.

Du skal derfor selv blot tænde op og lukke lågen, men derefter klarer systemet resten for dig, så du kan slappe af og nyde flammerne og den behagelige varme.

Optænding- og fyringsvejledning

Teknisk info om HWAM® SmartControl™

Indtil oktober 2016 har HWAM® SmartControl™ været styret via en fjernbetjening.

Elektronikken og selve forbrændingssystemet i såvel versionen med fjernbetjening som i den nye opdaterede HWAM® SmartControl™, som kan styres via en app på din mobil eller tablet, er den samme.

Vi arbejder konstant på at forbedre og optimere forbrændingen i vores brændeovne, og de opdateringer der måtte komme til brændeovnen, vil naturligvis kunne implementeres i begge versioner.

Det betyder, at du altid er sikret den mest optimale forbrænding i din brændeovn, uanset hvilken version du har af vores HWAM® SmartControl™.

Det er ikke muligt at opgradere sin brændeovn fra versionen med fjernbetjening til versionen der styres med en app. Det er derfor heller ikke at muligt at bruge app’en på en eksisterende HWAM brændeovn.

Så har man et stort ønske om at kunne styre sin brændeovn og regulere varmen gennem vores app, skal brændeovnen købes med den opdaterede HWAM® SmartControl™ integreret.

Fordelene

Det nye HWAM® SmartControl™, system er en videreudvikling af det eksisterende, og den helt store nyhed er, at systemet frem over styres via en app fra en telefon eller tablet. Udover måden systemet reguleres på er der naturligvis yderligere store og nu endnu fordele ved brugen af HWAM® SmartControl™, nemlig:

 • Sparer op til 50 procent af udgifterne til brænde
 • Mulighed for automatisk natsænkning, hvor ilden dæmpes og varmen forlænges som gløder på en miljøvenlig måde
 • Den mest miljøvenlige måde at fyre i brændeovn
 • Lang brændetid
 • Nem regulering af temperaturniveauet ved brug af din app på din mobil eller tablet
 • Giver besked, når der skal nyt brænde på
 • Automatisk opdatering af software – dvs. din brændeovn brænder altid på den mest optimale måde
 • Integreret Wi-Fi
 • Følg med i forbrændingen på din app
 • Giver en jævn temperatur i rummet
 • Gør det nemt at tænde og fyre
 • Dørkontakt for automatisk registrering af opstart/genindfyring

Så nemt er det

Tænd op, som du plejer

Med HWAM® SmartControl™ skal du blot tænde op, som i enhver anden brændeovn. Her er alt, som det plejer.

Indstil ønsket niveau for rumtemperatur

Med appen på din telefon eller tablet indstiller du med enkle tryk niveau for rumtemperaturen, så du nemt og hurtigt kan styre, hvor varmt du ønsker det.

Få besked, når der skal nyt brænde på

Appen fortæller, hvornår det er tid til, at der skal mere brænde i brændeovnen. Du behøver altså ikke at bruge tid på at holde øje med, hvornår du skal fyre igen. Det klarer HWAM® SmartControl™ for dig.

Luftstrøm styres trådløst

Med vores HWAM® SmartControl™ App slipper man for en fjernbetjening og bruger i stedet mobiltelefon eller tablet. Ved hjælp af en airbox styres luftmængden elektronisk og fordeles optimalt. Derefter holder ovnen rummet i den ønskede temperatur.

Selv om natten sparer du

Brændeovnen kan indstilles til fast natsænkning af temperaturen, så den automatisk skruer ned for luftstrømmen. Det giver en exceptionel forlængelse af forbrændingen som gløder på en miljøvenlig måde. Dette er ikke muligt med andre ovne og systemer.

Samtidig noterer appen, at man ikke ønsker at blive mindet om at lægge nyt brænde på efter et bestemt tidspunkt.

Følg med i forbrændingen på din app

En smart feature ved vores nye app er muligheden for at følge udviklingen i forbrændingen i din brændeovn.
Vend blot telefonen, og du kan følge udviklingen af rumtemperaturen, skorstenstemperaturen, iltniveauet samt lufttilførslen.
Dette kan du selvfølgelig følge med i, mens du fyrer i brændeovnen, men du kan også hente historikken i dine forbrændingsdata.

International hæder og vinder af DI Prisen 2016

Teknikken bag HWAM® SmartControl™ er så enestående, at HWAM er udvalgt som digital frontløber og har vundet DI Prisen 2016, hvor temaet er digitalisering. En hæder, som vi er meget stolte af.

HWAM tidligere har også tidligere fyret op for prisuddelernes gunst. Tidligere udgaver af teknikken er blevet hædret med guld- og bronzemedalje i franske Bois Energie Fair, nominering til CSR Environment Prize, samt til den amerikanske Wood Stove Design Challenge fra non-profit organisationen Alliance of Green Heat.

Hvordan bliver den min?

Alle vores brændeovne, på nær vores indbygningsovne samt de klassiske ovne, HWAM Classic, kan bestilles med HWAM® SmartControl™ og app’en downloades gratis via IOS og Google Android. Når ovnen er købt, henter du app’en og så er du klar.

Vil du vide mere?

Alle vores forhandlere som du finder her står klar til at besvare yderligere spørgsmål om HWAM® SmartControl™ systemet.

Danmarks Tekniske Universitet

Læs DTU´s artikel om HWAM® SmartControl™ . tidligere kaldet Autopilot IHS™

Lad autopiloten overtage fyringen i brændeovnen